Arcadia Quest a pokolban
2015. december 03. írta: PixelDrake

Arcadia Quest a pokolban

Igen, tudom, hogy az Arcadia Quest: Inferno kampánya alig öt nap múlva véget ér és akkor illik hírt adni róla, amikor elindul. Igen ám, de a CMON jó szokásához híven minden információt visszatart a kiegészítőkről majdnem a kampány végéig, így teljes értékű beszámolóval csak most tudok szolgálni. Még így is van pár napod, hogy ezt kérd karácsonyra.

Tehát van nekünk ugye az Arcadia Quest: Inferno, ami az Arcadia Quest önállóan játszható kiegészítője (vagy második része?). Mint ilyen, hozza azt, amit a gamer egy nagydobozos kiegészítőtől elvár: új helyszínek, új sztori, és természetesen új minik - valamint néhány szabály a korábbi, kisebb kiegészítőkből átemelve.

Mi van a dobozban?

A címből adódóan a játékmenet ezúttal pokoli motívumokkal bővült és Arcadiát elárasztották az ördögök és a démonok. Az új táblák stílusosan tüzes-lávás környezetbe viszik a játékosokat és pokolhoz méltóan megjelenik egy új elem: a kárhozat. 

A játékosok a kárhozatot önszántukból vállalhatják, ekkor egy ördögfejes jelző kerül a karakterlapjukra. Ez különböző előnyöket biztosít nekik harcban, de ára is van: bizonyos szörnyek és fegyverek sokkal fájdalmasabbat ütnek, ha a hősnek vannak kárhozatpontjai.

A küldetéseket színesítik az angyalok, akikből minden pályán vár majd néhány, hogy kimentsék őket az ördögök karmai közül. Ha sikerül, akkor a játékos rögtön felveheti őket a csapatába. Ha nem akkor egy későbbi szinten különösen erős ellenfélként térnek majd vissza és nem lesznek restek bosszút állni azokon, akik megfeledkeztek róluk.

Mi van még a dobozban?

Ez tehát az alapjáték, lássuk, hogy mit sikerült hozzá kiharcolniuk a lelkes játékosoknak (jó pénzért persze). Először is van +21 Kickstarter exkluzív hős (az alap tizenkettőn felül), +5 szörny, kockazsák, műanyag jelölők, +3 pet (erről picit később) és ami számomra a legnagyobb (és egyben legkedvesebb) meglepetés volt: egy teljesen új kampányfüzet, ami az alapjáték és az Inferno szörnyeit kombinálja. Aki játszott a Beyond the Grave kiegészítővel, az tudja, hogy abban sem szerepeltek az alapjáték szörnyei, kizárólag "saját erőből" dolgozott, pedig kézenfekvő lehetőség a lények és helyszínek kombinálása.

A legnagyobb és egyben utolsó stretch goal egy teljes mini-kiegészítő a Whole Lotta Lava, mely a vadállat lávaszörnyet, Ignost és az ő óriásfiguráját szabadítja el, néhány új küldetéssel és tárggyal együtt.

Bár ez az utolsó stretch goal még nem nyílt meg, összességében elmondhatjuk, hogy elég szép pakkot kapunk az alapcsomag száz dolláros áráért. Ha még többet akarunk rákölteni, akkor vehetünk plusz hősöket, kétféle óriássárkányos kiegészítőt (plusz figurával és további, teljesen kooperatív küldetésekkel) és egy teljesen új koncepciót, a cuki Pets kiegészítővel.

A pofátlanság teteje?

Ez utóbbi az, ami elég sok embernél kiverte a biztosítékot, de legalábbis szemöldökráncolásra késztette őket. Azzal végül is nincsen semmi baj, hogy megjelennek a világban a petek akik segítik a hősöket, hiszen cukik és új taktikai elemet visznek a játékba.

A gond azzal van, hogy a strecth goalok némelyike peteket adott hozzá az alapjátékhoz, amik a plusz ötven dolláros kiegészítők nélkül majdnem használhatatlanok. Ez azért kissé pofátlan lehúzás annak fényében, hogy a több, mint hatezer támogató tényleg lapáttal tolta bele a pénzt a projektbe. No mindegy, ez van, ezt kell szeretni.

Konklúzió

Zárásként föltenném a szokásos nagy és költői kérdést: kell-e ez nekünk. A válasz több részből áll.

Ha Arcadia Quest rajongó vagy...

ÉS

Megszállottan imádod a festhető chibi miniket...

ÉS

Van társaságod akikkel végig tudod vinni a kampányokat...

ÉS

Megengedheted magadnak a játék nem-túl-olcsó árát...

...akkor igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr418134206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása