Figyelem, sérülésveszély!
2018. február 09. írta: PixelDrake

Figyelem, sérülésveszély!

Az epilepsziás rohamot okozó madzsong a blog egyik legolvasottabb cikke lett. Azóta kiderült, hogy a többi társasjáték is ártalmas lehet az egészségre, és nem csak olyan formában, hogy valaki agyérgörcsöt kap a hatodik óra Twilight Imperium után vagy maga alá temeti a felboruló asztal Munchkin közben.

Egy amerikai statisztika szerint három év alatt 28 ezer játékkal kapcsolatos sérüléssel keresték fel az ügyeletet, amihez még hozzájön 38 ezer, kimondottan üveggolyóval kapcsolatos probléma. A leggyakoribbak értelemszerűen a lenyelt vagy beszippantott alkatrészek (mintha nem lenne még a 24 kilós kettlebellre is ráírva hetvenkettes betűmérettel, hogy fulladásveszélyes...) és földön szétdobált komponensek okozta sérülés. Most valószínűleg mindenkinek a legóra lépés rémképe jelenik meg, de nem ez az egyetlen lehetőség. Egy tizenegy éves kislány például húsz fokot csúszott le a lépcsőn, miután elbotlott egy kártyalapon.

A heves érzelmek a játékokban sem vezetnek jóra. Az asztalhoz csapkodott kockák visszapattanhatnak és szemen találhatják az agresszív játékost, ráadásul a hirtelen mozdulat a csuklónak sem tesz jót. A nehéz játékok duplán veszélyesek. Egyrészt a sokáig egy helyben ülés hátfájáshoz vezethet, másrészt a polcról leeső dobozok könnyen sérülést okozhatnak (érted, nehéz játékok....hehehe).

Oké, eddig ezek egész hétköznapi dolgok. Az orvosok azonban dokumentáltak pár kevésbé hétköznapi esetet is. A játékok nevét sajnos vagy cenzúrázták vagy mindenki a [redacted]-del játszott.

  • Egy tizenhat éves lány a barátja térdébe verte az orrát, egy negyvenöt éves nő pedig a partnere könyökének ütötte a térdét miközben meztelenül játszottak valami játékkal. Talán csak nem egy pikánsnak indult Twister parti ért kellemetlen véget?
  • Egy 32 éves férfi győzelmi mámorában akkorát ugrott, hogy beverte a fejét a mennyezeti lámpába. Össze kellett varrni a fejét.
  • Egy 51 éves férfinak a heréi sérültek a túl sok egy helyben üléstől kártyázás közben.
  • Felugrott az asztal tetejére táncolni egy tizenhárom éves lány, de megcsúszott a kint felejtett társasjátékon. Lábsérüléssel megúszta. Senki nem szólt, hogy ez nem jó ötlet?
  • Végül a kedvencem. Egy negyvenkét éves férfi egy dominó darabot erőltetett a péniszébe, majd mivel egy év múlva fájni kezdett neki, orvoshoz fordult. Ebből az esetből három év alatt kettőt is dokumentáltak...

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr1313647214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása