Társasjáték ötletek karácsonyra II. - A gyakorlat
2015. december 05. írta: PixelDrake

Társasjáték ötletek karácsonyra II. - A gyakorlat

Most, hogy végigszenvedted magad a hosszú elméleti bevezetőn, nyilván szeretnél olvasni néhány konkrét címet is, amivel nem lőhetsz mellé karácsonyra. Íme, kellemes böngészést...

ANNYIRA azért nem könnyítem meg a dolgodat. Továbbra is tartom azt (és nem csak én), hogy a jó ajándékhoz ismerni kell azt, akit meg akarsz ajándékozni, éppen ezért kategóriákat fogok írni, neked pedig ki kell választanod a leginkább megfelelőt.

Az összes játékról elmondható, hogy magyar nyelven elérhető, könnyen beszerezhető (társasjáték szakboltokban) és kiváló szórakozást nyújt. Ha már írtam róla, akkor a nevére kattintva a részletes bemutatójához juthatsz.

UPDATE: Társasjáték ötletek karácsonyra 2020-ban is! Frissítettem a listát néhány új címmel, akárcsak az elmúlt négy évben.

Társasjáték családnak, legalább iskolás korú gyerekkel: DrakonCamel Up!, Tokió Királya, Bang, Citadella, Pandemic, Kincsvadász, Kütyük, KingdominoHanabi, Carcassonne, Sagrada, Dice Forge, Mammutvadász, Gépregény, Felhők tengere, Ticket to Ride, Tiny Towns

Nem gyerekjátékok, hanem gyerekekkel is játszható játékok. Nem felnőttjátékok, hanem felnőttekkel is játszható játékok. Kb. ez a kategória volt régen a Bolondos Labirintus.

Társasjáték baráti társaságoknak, bulikra, családnak: Concept, Dixit, Dobble, Panic Lab, Fedőnevek, Szerelmes levél, Cash&Guns, iKnow, Álarcosbál, Skull, Imagine, Szócsapdák, Vasút vonal, Skicc, Mysterium, Invisible, Robbanó cicák

Ezek a játékok mind kellően rövidek, vagy legalábbis bármikor abbahagyhatóak, ha a buli más irányt venne. A szabályokat elmagyarázni maximum két perc, megérteni őket még kettő. A legfontosabb pedig, hogy nagyon szórakoztatóak, életkortól függetlenül.

Társasjáték fiatalabb gyerekeknek, amit a család is élvezhetFirkaland, Magyar Népmesék, Lemmingek, Pókháló, Miaubirintus, Invisible, Sárkányok erdeje, Combo Color, Via Magica

A gyerek nevelését időben el kell kezdeni, hogy nehogy felnőtt korában monopolyzni kezdjen. Ezek a játékok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy életre elvegyék a kedvét a dobj és lépj típusú vackoktól.

Társasjáték játékos felnőtteknek, ami akár ketten is játszható: Évszakok, Kard és Korona, Evolúció7Csoda Párbaj, Pandemic, Pandemic Legacy, Parfüm, Fesztáv, Kartográfusok, A téboly nagy könyve, Hősök útja, Patchwork, Everdell, Five Tribes, Res Arcana

Szeretnél otthon valami hosszabb és összetettebb kihívást? Ezek a játékok garantáltan nem fognak csalódást okozni, legyetek akár ketten, akár többen.

Társasjáték műveltségi elemekkel: Timeline, Sortivity, Trivial Pursuit, Terra, iKnow

Ezeknek a játékoknak a célja, hogy leégessük egymást a többiek előtt műveltségi kérdésekkel. A Timeline még viszonylag megbocsátó, de a többi garantáltan meg fog izzasztani. Ezen játékok csúcspontja minden esetben az, amikor egy tanárt verhetünk el bennük.

Bárkinek ajánlható társasjáték: Dobble, Dixit, Carcassonne, Concept, Hanabi, Panic Lab, Bang, Imagine, Vasút vonalSagradaSzüret, Ticket to Ride

Az abszolút jolly jokerek, amiket bármilyen alkalomkor elő lehet venni, ha éppen játszani támad kedvünk. Nem túl hosszúak, de bárkit hosszú ideig le tudnak kötni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr168134398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása